Oudercafé

Beste ouders

We organiseren opnieuw Oudercafés voor ALLE ouders. Het worden weer boeiende bijeenkomsten waar, over grenzen van talen en culturen heen, over opvoeding gesproken wordt. De school werkt hiervoor samen met HOPON. Alle ouders van jonge kinderen (0 tot 12 jaar) kunnen HOPON contacteren met vragen of bezorgdheden over opvoeding.

Elisa Berckmans is opvoedingscoach en zal op de volgende dagen om 8.30 u. op school de Oudercafés komen begeleiden. Er zal ook telkens iemand van de school aanwezig zijn.

  1. vrijdag 27 september 2019, 8.30 u. > Voorlezen bij (jonge) kinderen

In deze bijeenkomst praten we over het belang van voorlezen voor kinderen en geven we tips over hoe je dit het best kan aanpakken. Vanaf welke leeftijd beginnen we best met voorlezen? Welke boekjes zijn hiervoor geschikt? Hoe pak ik een voorleesmoment het best aan? Ook de aanpak van voorlezen bij kinderen die zelf al kunnen lezen wordt besproken. Tot slot is er tijd om het voorlezen zelf te oefenen.

Het was een succes!                        

  1. vrijdag 22 november 2019, 8.30 u. > Spelen met je kind: wat waarom en hoe?

In dit oudercafé bespreken we wat spelen juist is en waarom spelen zo belangrijk is voor kinderen. Spelen is veel meer dan tv kijken. We spelen samen enkele gezelschapsspelen en kijken naar educatief speelgoed.

  1. vrijdag 24 januari 2020, 8.30 u. > Gezonde (op)voeding: hoe?

Lust je kind geen groenten? Beweegt je kind te weinig? Zijn fruitsap en chocomelk eigenlijk wel gezond? We praten over deze vragen en antwoorden en over je kind gezond voeden en opvoeden.

  1. vrijdag 27 maart 2020, 8.30 u. > Pesten, ook bij kinderen

De bedoeling van dit oudercafé is om pesten bespreekbaar te maken. Er zal uitgelegd worden wat pesten is, wat het verschil is tussen plagen en pesten, welke kenmerken een slachtoffer heeft, wie meestal de pester is, waarom er gepest wordt, … We kijken ook naar welke signalen kinderen thuis en op school geven wanneer ze gepest worden en wat je hieraan kan doen.

  1. vrijdag 29 mei 2020, 8.30 u. > Slaapmoeilijkheden bij kinderen

Slapen is van levensbelang. Kinderen komen hierdoor op krachten van de inspanningen die ze overdag gedaan hebben en kinderen groeien tijdens de slaap. Het is dus noodzakelijk dat een kind het aantal uren slaapt krijgt dat het nodig heeft. Toch is dit niet altijd even evident. Kinderen kunnen al eens moeilijk inslapen of ze slapen niet altijd goed door. Tijdens dit oudercafé willen we tips meegeven over slaapproblemen en onze tijd nemen om vragen te beantwoorden omtrent dit thema.

Praktisch

  • Alle ouders van De Iris zijn welkom.
  • Je moet niet op elke bijeenkomst aanwezig zijn.
  • Laat vooraf weten dat je deelneemt aan juf Saskia of juf Els.
  • Niet ingeschreven? Je bent op de dag zelf ook nog welkom.