Derde leerjaar

Ons derde leerjaar
Welkom in het derde leerjaar bij juf Liesbeth.

Klik op de titels van het nieuwsberichtje om meer over je kapoen te weten te komen.


foto’s 1ste, 2de en 3de trimester L3

Vervolg – Circus zonder handen

Sinterklaas

Vrijdag kwam de Sint op bezoek!…

Circus zonder handen

Op maandag zijn we begonnen met het project rond ons eigen circus, en dat deden we met de hulp van een juffrouw van ‘Circus zonder handen’. We leerden al heel veel over evenwicht en piramides. Benieuwd wat we de komende maandagen nog allemaal gaan l…

Scholenveldloop

Op dinsdag deden we met de lagere school mee met de scholenveldloop. Alle kinderen gaven het beste van zichzelf tegen andere scholen van de omgeving in een loopwedstrijd. We mochten zelfs twee medailles in ontvangst nemen!

Hieronder vind je een im…

Ons eigen museum!

Vorige week hadden we de opening van ons eigen museum. Bijna alle klassen kwamen op bezoek en wij konden onze presentatie telkens opnieuw oefenen en bijschaven. Ook enkele ouders kwamen een kijkje nemen!

 …

Museumbezoek WIELS

L3 ging op bezoek in het museum WIELS. Daar kregen we een rondleiding door de tentoonstelling van Gabriël Kuri, een hedendaagse kunstenaar. Daarna mochten we zelf aan de slag in een creatieve workshop….

Fietstocht L3 en L4

De leerlingen van L3 en L4 gingen op fietstocht doorheen de buurt. We stonden stil bij de verkeersregels op straat en herhaalden de verkeersborden die we tegenkwamen….

Drama verkeer – buitenles

Als het nog lekker mooi weer is moeten we ervan genieten. De les drama rond verkeer hebben we dan ook buiten gedaan. Na een opwarming maakten de kinderen zelf een ‘tableau vivant’ rond een situatie in het verkeer. Op het einde speelden ze een kort to…

Welkom in het derde leerjaar!

Hallo lieve kinderen,

Welkom in het derde leerjaar, ook wel de MONSTERKLAS genoemd. Wij gaan er een monsterlijk leuk jaar van maken! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ik!

Vele groetjes!

Juf Brechje…

Wetenschapsweek op hogeschool Defré

We gingen dinsdag op bezoek bij de hogeschool Defré waar we ontvangen werden door de organisatie Kurieuseneuzen om allerlei proefjes te doen.

 …

Week van het bos – L3

Voor de vakantie gingen we twee keer op uitstap naar het bos en leerden we over de beuk, de vruchten van het bos en het eekhoorntje dat in winterrust gaat binnenkort….

Opening van ons museum – L3

Het derde leerjaar maakte zijn eigen museum in de lessen wereldoriëntatie. Na heel wat research en planning was donderdag onze opening. Alle klassen kwamen op bezoek en ook de ouders en directie mochten we ontvangen. De leerlingen konden knappe kuns…

Museumbezoek L3

Donderdag gingen we op uitstap naar museum WIELS. We bekeken er de tentoonstelling van René Daniëls en gingen daarna zelf creatief aan de slag.

Bedankt aan de mama van Louise om mee te komen!

 

 …

Week van de mobiliteit – L3 en L4 spelletjesnamiddag

De week van de mobiliteit werd afgesloten met een spelletjesnamiddag. Binnen kon er doorgeschoven worden in hoeken, buiten konden de leerlingen op zoek gaan naar de juiste verkeersborden in het bos. We zagen een mooie samenwerking tussen L3 en L4. Fi…

Week van de mobiliteit – Fietstocht L3 en L4

Vandaag hebben we met L3 en L4 een fietstocht gemaakt langs de groene wegen in Ukkel. We leerden dat het veiliger is om over te steken met de fiets aan de hand en dat we altijd rechts op de rijbaan moeten fietsen als er geen fietspad is….

Week van de mobiliteit – naar de bib

We gingen voor dit schooljaar de eerste keer naar de bibliotheek. Dat deden we helemaal te voet omdat het de week van de mobiliteit is. Zo konden we veilig leren oversteken, hadden we aandacht voor de verkeersborden en konden we de gevaarlijke situat…

Week van de mobiliteit – STAPSPOT

De kinderen mogen deze week afgezet worden aan de STAPSPOT in de doodlopende Edouard Michielstraat. We stappen dan samen (door het bos voor de vroege vogels en langs de straat voor de laatkomers) naar school. Een fijne start van de dag, de ouders kun…

Tellen tot 1000!

We telden al tot 1000 deze week!

In al deze dozen zitten samen 1000 rietjes, ofwel 10 x 100 rietjes….

Lopen in het zonnetje

De kinderen van de lagere school gaan 3x per week lopen en deze week was het extra leuk omdat de zon heerlijk scheen!…

Carnaval lagere school

We vierden voor de krokusvakantie met de lagere school carnaval en toverden elkaar om in superhelden, dieren, prinsessen en piraten.

 …

Dikke truiendag

Dikke truiendag begonnen we met een les buiten. Dat was best koud, maar gelukkig konden we veel bewegen, opmeten en hebben we veel geleerd over de meter, de decimeter en de centimeter zonder op een bankje in de klas te moeten zitten….

Move tegen pesten

Ook het derde leerjaar van De Iris toont met stippen dat ze tegen pesten zijn!

Het liedje van ‘stip na stip’ opnieuw beluisteren? Dat kan hier….

Ons eigen museum Willy

Op vrijdag 20/10 kwamen alle klassen langs in het derde leerjaar om te komen kijken naar de tentoonstelling in museum Willy. De leerlingen van L3 gaven waren gids en gaven de andere leerlingen van de school en de ouders een rondleiding doorheen hun z…